29.10.2014

Arktista arkea

Riemuhuutoja toimistossa - Tammikuun ensimmäiset auringonsäteet

Kuura ja pakkanen, tuore lumi ja luonto kaikessa kauneudessaan, paksut tikkurit ja kohmeiset sormet, raikkaat aamut ja purevat viimat. Mitä kaikkea liittyy talven teltassa asuvan koiravaljakko-oppaan arkeen Suomi-neidon kainalossa? Perustarpeet ihmisellä on samat, oli se peti sitten viileässä laavussa tai talossa patterin vieressä. Mie en ole talven mittaisella tutkimusretkellä läpi tuntemattoman erämaan, vaan elän normaalia arkea teltta asuntona, välillä taajamassa, välillä jossain muualla. Päivisin teen koiruuksia, töitä eräoppaana rekikoirien vedätettävänä Tunturi-Lapin luonnonkauniissa maisemissa.


Tuparitunnelmaa Pallasjärven rannalla. Kuva: Mauno Kivinen

Mie olen Karri, 24-vuotias nuorimies Muoniosta, täältä kotoisin ja lyhyen mutkan jälkeen tänne palannut. Minun sydämellä on Lappi, täkäläiset ihmiset ja heän elämäntyyli, luonto ja ulkoilmaelämä. Haave ja unelma pidemmästä luonnossa oleilusta on hiipinyt hiljalleen mieleen luontoharrastusten myötä. Ajatus teltassa asumisesta oli aluksi vain puoliksi huumorilla ilmoille heitetty päähänpisto, mutta hetken tuumailtuani tajusin: ”Tämähän on just jotain semmosta, josta mie olen salaa pienesti haaveillu.” Mitä kaikkea siihen liittyy, kun retkillä koetuista elämyksistä tulee osa arkea? Siitä mie tahon ottaa selvää! Tarkoituksena ei ole paeta sivistystä, pidättäytyä kaikesta nykypäivän kehityksestä ja elää täysin luonnon armoilla. Tämä ei ole raastava selviytymisleiri, vaan tavoitteena on nauttia täysillä elämästä astetta lähempänä luontoa tavalla, johon kuka tahansa meistä pystyisi.

Tammikuista kuumaisemaa kuunvalossa

Halu rohkaista jokaista hyppäämään unelmiin ja laittamaan ne toteen sekä katsomaan ja kokemaan luontoa hieman eri perspektiivistä on syy blogin kirjoittamiseen ja tämän kokemuksen jakamiseen. Valokuvaus yhdistyy mulla usein kaikkeen ulkona tekemiseen ja siitä onkin tullut yksi tapa jakaa kokemuksia ja hetkiä, maisemia ja tunnelmia. Antakoon kuvien siis puhua puolestaan.

Signeeraus tunturinlaidassa


Ei kommentteja: